Ons smaakvolle avontuur

Die gesprekken werden al snel werkelijkheid. Na grondig onderzoek ontdekten de ondernemers dat de meeste hagelslag niet meer is dan suiker met een vleugje cacao. Dat moest anders. Ze gingen op zoek naar de beste, meest duurzame chocolade.

En omdat het merk 100% sociaal moest zijn, besloten ze al snel om samen te werken met een sociale werkplaats, waarmee ze bijdroegen aan de ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zo werd Hagelswag geboren: Chunky chocolade, puur en melk, gemaakt van de allerbeste natuurlijke ingrediënten, verpakt in een herbruikbare fles.

Hagelswag werd al snel een sensatie en haalde de krantenkoppen. In de bruisende Amsterdamse 9 Straatjes opende Hagelswag de allereerste hagelslagwinkel ter wereld. Deze pop-up winkel diende als een baken van de Nederlandse traditie van chocolade op brood, waarmee ze de wereld wilden laten kennismaken. Het ultieme doel? De ontbijttafels van New York veroveren.

Die reis kwam eraan, en inmiddels klopte de Nederlandse retail op de deur. Het assortiment breidde uit met schapvriendelijke verpakkingen en een nieuwe smaak: puur caramel.

Vandaag de dag is Hagelswag verkrijgbaar bij verschillende retailers, speciaalzaken en via onze webshop. En onze Chunks vinden ook hun weg over de grenzen.

Let's get Chunky!

Hagelswag is kwaliteitschocolade, met 70% meer cacao en 30% minder suiker. Onze Original Dark is 100% vegan. Je kunt op elk moment van de dag genieten van onze chocolade en eindeloos variëren: op je brood, door je granola, tijdens het bakken of gewoon uit het vuistje.

Hagelswag is er voor iedereen. Voor jou, voor de cacaoboeren en hun gemeenschappen, en zeker ook voor onze helden van de sociale werkplaats. Daarnaast zet Hagelswag zich in voor de planeet. We bieden onze chocolade namelijk aan in herbruikbare flessen, wat zorgt voor minder afval.

Dus 'Let's get Chunky' en ontdek meer over onze missie .